Saçları ışıl ışıl yapıyor, vücudu 20'li yaşlara döndürüyor! Canan Karatay mucizevi besini açıkladı

Canan Karatay'ın da ısrarla tavsiye ettiği ve eşsiz faydalar sağlayan gıda tahinden başkası değil. Anti-inflamatuar özelliği olan tahin bağışıklığı güçlendirerek hastalıklardan korunmayı sağlar. Aynı zamanda kolesterolü düşürür ve kalp sağlığını da korur. Böylece felç riskini düşürür. 

Yüzyıllardır sağlık kitaplarında yer alan tahin doğal karışımlar içerisinde kullanıldığında ise faydaları katlanarak artıyor Canan Karatay'ın da tavsiye ettiği tahin tüketimi ise tahinin limon ile karıştırılarak tüketilmesi. Tahin limon ile karıştırıldığında kan yapıcı ve enerji sağlayıcı olarak kullanılabilir. aynı zamanda hem kadınlarda hem de erkeklerde kısırlık riskini azaltır. 

Tahin içerisinde E ve B vitaminleri ile sağlıklı yağ asitleri içermektedir. Bu sayede cilt sağlığına olumlu etkileri vardır. Tahin üretiminde kullanılan susam tohumları yaşlanma karşıtı etki sağladığından tahin ve limon karışımının tüketilmesi de ilerleyen yıllara rağmen genç görünümü korumaya yardımcı olur. 

İçerdiği omega-3 ve omega-6 yağ asitleri sayesine hem saç köklerinde uzama sağlar hem de saçlara parlaklık kazandırır. Aynı zamanda hafızatyı da güçlendiren tahin ve limon karışımını düzenli tüketmek faydalarından yararlanmak için gereklidir.