Saç tasarımcısı Onur Çuhatutar'dan saç trendlerine dair tüyolar

2023 yazında yükselişe geçen saç renkleri neler? Saç tasarımcısı Onur Çuhatutar, 2023 İlkbahar/Yaz sezonunda saç trendleri ve bakımı hakkında ipuçları verdi.

Son Güncelleme:

Yaz ayının kendini iyice hissettirmeye başladığı şu günlerde saçlarda değişiklikler yapılmaya başlandı.

2023 İlkbahar/Yaz sezonunun saç modasına dair tüm trendleri saç tasarımcısı Onur Çuhatutar'dan öğrendik.

Öncelikle kendinizden bahseder misiniz?

2008 yılında meslek hayatıma başladım. 2009 yılında mesleki eğitim merkezinde güzellik ve saç bakımı bölümü okumaya başladım ve 2015 yılında usta öğretici olarak mezun oldum. Bu geçen sürenin ardından İstanbul Bakırköy semtinde kendi markamla hizmet vermeye devam ediyorum. Yeniliğe ayak uydurmaya gayet gösteriyorum. Ünlü firmaların akademilerine, eğitimlerine ve moda etkinliklerine katılıp modayı yakın takip ediyorum.

Yaz saç bakımı nasıl yapılır?

Yaz aylarında kuruyan, nemini kaybetmiş saçlarınız için haftada 2 gün profesyonel nemlendirici maske kullanabilirsiniz. Maskenizi saçınızın boy ve uçlarına sürdükten sonra 15 - 20 dk. bekleyip sıcak havluyla buhar etkisi yapıp maskenin etkisini artırabilirsiniz. Evde badem yağı, zeytinyağı, üzüm çekirdeği yağı gibi yağlarla hazırlanan doğal maskeleri de kullanılabilirsiniz. Ayrıca düzenli olarak saç serumu ve saçınızı güneşten koruyan ürünleri de kullanabilirsiniz.

Yazın şampuan seçimi önemli mi?

Her saçın yapısı farklı olduğu için bu konuda kuaförünüzden prfoesyonel yardım alabilirsiniz. Ben müşterilerime nemlendirici şampuan veya boyalı saçlar için boya koruyucu şampuan öneriyorum.

Güneşten en çok etkilenen sarı saçlardaki renk değişimi nasıl engellenebilir?

Öncelikle ne yazıkki sarı saçlar güneşten fazla etkilenme oluyor. Son zamanlarda çok trend olan sarı saçları korumak için silver şampuan ve silver maske hafta bir gün uygulama yapılması gerekiyor böylelikle sarı saçlar daha canlı ve renginde solma olmadan kullanabilirsiniz.

Bu sezon hangi ten renkleri, hangi saç rengini yapılmalı?

Ten renginize göre saç renginizi belirlemeniz çok önemli.

Ben genellikle sıcak tonları daha çok tavsiye ediyorum. Çünkü bu tonlar daha enerjik ve daha yumuşak bir şekilde yüzünüze yansıyacaktır.

Soğuk tonlar ise her zaman soluk ve mat tonlar olacaktır.

Esmer tenli kişilerin kahve, çikolata kahve veya karamel tonları kullanmasını tavsiye ederim.

Açık tenli kişilerin bej, kumral, bakır tonları kullanmasını; beyaz tenli olanların ise yumuşak sarı, soğuk tonlar kullanmasını öneririm.

İlkbahar/Yaz saç trendleri nelerdir?

İlkbaharda kahve, karamel tonları ve bej tonları popüler oluyor. Yazın ise sarı, soğuk sarı, küllü sarılara daha sık rastlıyoruz.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber