Şaban ayı ne zaman 2022? Diyanet’e göre 2022 şaban ayının başlangıcı tarihi

Şaban ayı ne zaman, şaban ayı hangi gün başlıyor? Şaban ayının ne zaman olacağına yönelik araştırmaları hızlandı. Peki, Üç ayların ikincisi Şaban ayı ne zaman 2022, hangi gün başlıyor? Diyanet takvimine göre 2022 Şaban ayının başlangıcı ne zaman, tarihleri? İşte şaban ayı takvimi 2022...

Son Güncelleme:

Müslüman aleminde önem verilen aylardan biri olan üç ayların başlangıcı olan Recep ayı sona ererken, müminler Şaban ayını karşılayacak. 2 Şubat Çarşamba günü başlayan Recep ayı bitiyor, şaban ayı başlıyor. Berat kandili de şaban ayının 15. gecesine denk gelmekte. İşte Şaban ayı takvimi...

ŞABAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR 2022, HANGİ GÜN?

4 Mart 2022 Cuma günü Recep ayı sona eriyor, şaban ayı başlıyor.

ŞABAN AYININ 15. GECESİ BERAT KANDİLİ TARİHİ

Şaban ayının 15'inci gecesine denk gelen Berat Kandili, miladi takvime göre bu yıl 17 Mart 2022 akşamına denk gelmekte.

RAMAZAN AYI NE ZAMAN?

2 Nisan tarihinde Ramazan ayı başlayacak. Ramazan ayının 1 Mayıs 2022 tarihinde son bulması ile beraber üç aylar da bitmiş olacak.

ŞABAN AYININ FAZİLETİ

Üç ayların ortancası olan mübarek Şaban ayı, Allah (c.c)'un ve Peygamber Efendimiz (SAV)'in en çok önem vermiş olduğu kıymetli aylardan birisi olarak öne çıkmaktadır. Müslüman kişilerin sağ taraflarındaki amel defterlerini hayırlı ameller ile doldurabilmeleri adına fırsat niteliğinde olan bu ay, Ramazan hariç diğer aylarda yapılan ibadetlerden kat ve kat daha kazançlı olmasından ötürü bu ayda bol bol ibadet edilmesinde fayda vardır. Peygamber Efendimiz (SAV)'in ayı olarak bilinen mübarek Şaban ayına Efendimizin bu kadar kıymet biçmesinin diğer nedeni de gelecek ay olan Ramazan-ı Şerif içindir.

Hz. Enes (r.a) rivayetlerine göre Efendimiz (SAV), kendisine sorulan 'Ya Resulallah, Ramazan'dan başka en faziletli oruç ayı hangi aydadır?' şeklindeki sorusuna 'Ramazan'ı tazim için (Ramazan hürmetine) Şâban'da tutulan oruçtur.' (Tirmizı, Zekât: 28.) cevabını buyurmaktadır. Hz. Aişe, Peygamber Efendimiz (SAV)'in bu ayda bazen tamamını bazen de çoğu günlerinde oruç ibadetine ağırlık vermiş olduğunu bildirmektedir.

Sonraki Haber