Saatlerce oturup bekleme devrini kapatma vakti! Mısırı sadece birkaç dakikada haşlamanın sırrı bulundu

Mısır haşlarken hem yumuşak olması hem de iyi pişmesi için uzun süre kaynaması gerektiğini düşünebilirsiniz. Ancak mısır haşlamanın çok daha basit bi yolu var. Mısırı bu şekilde haşlayınca dakikalar içinde hazır olacak.

Son Güncelleme:

Haşlanmış mısır besin değerleri açısından oldukça yüksektir. Sindirim sistemini düzenleyen ve güçlü bağ dokusunu artıran mısır aynı zamanda anemi oluşumunun da önüne geçmektedir. Karbonhidrat zengini mısır ayrıca kilo vermeyi de kolaylaştırır. 

Sağaldığı faydalar ile uzmanların sıklıkla tavsiye ettiği mısırın hazırlanması konusunda ise pek çok kişinin muzdarip olduğu bir nokta var. Mısır haşlarken çoğu zaman mısırın daha yumuşak ve lezzetli olması için uzun süre kaynaması gerektiği düşünülüyor. Ancak doğru mısır pişirme yöntemini öğrendiğinizde dakikalar içinde yumuşacık mısır haşlayabileceksiniz. İşte mısır haşlamanın püf noktası: