Revani, İrmik, Burma tatlısı... Bayramda size koşa koşa gelecekler! İşte en pratik bayram tatlıları
ŞEKERPARE
Şekerpare malzemeleri:
Un,
Tereyağı,
Yoğurt,
İrmik,
Kabartma tozu,
Vanilya,
Şeker,
Limon suyu.
ŞEKERPARE YAPILIŞI:
Un, irmik, kabartma tozu, vanilya ve tereyağını aynı anda bir
kap içerisine alıp yoğurun.
Yoğurduğunuz hamura ister yardımcı bir aparatla ister elle
şekerpare şekli verin.
Şekerpare şeklini verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın
tepsisi üzerine dizin. Fırını önceden ısıtıp pişirmeye bırakın.
Ardından şerbeti için kaynar su, şeker ve limon suyunu karıştırarak
hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Şekerpareler fırından çıktıktan sonra sıcaklarken ılıttığınız
şerbeti üzerine dökün. Sonrasında misafirlerinize ikram
edebilirsiniz.