Revani, İrmik, Burma tatlısı... Bayramda size koşa koşa gelecekler! İşte en pratik bayram tatlıları

ŞEKERPARE 
Şekerpare malzemeleri:

Un,
Tereyağı,
Yoğurt,
İrmik,
Kabartma tozu,
Vanilya,
Şeker,
Limon suyu.
ŞEKERPARE YAPILIŞI:

Un, irmik, kabartma tozu, vanilya ve tereyağını aynı anda bir kap içerisine alıp yoğurun.
Yoğurduğunuz hamura ister yardımcı bir aparatla ister elle şekerpare şekli verin.
Şekerpare şeklini verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerine dizin. Fırını önceden ısıtıp pişirmeye bırakın.
Ardından şerbeti için kaynar su, şeker ve limon suyunu karıştırarak hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Şekerpareler fırından çıktıktan sonra sıcaklarken ılıttığınız şerbeti üzerine dökün. Sonrasında misafirlerinize ikram edebilirsiniz.