Resimdeki hangi kadının eve daha çok su getireceğini sadece IQ'su yüksek olanlar 7 saniyede bulabiliyor

IQ'nuzu test edebileceğiniz bu bulmacada hangi kadının eve daha çok su götüreceğini bulmanız gerekiyor. Süreniz 7 saniye.

Son Güncelleme:

Bu bulmacada evine su taşıyan iki kadını görüyoruz. Onlardan biri diğerinden daha fazla suyu evine götürecek ama hangisi?

Bu bulmaca, probleme bakarken verdiğiniz karara göre zeka seviyenizi test etmenize yardımcı oluyor. Aynı zamanda eğlenceli olan bu bulmacaları çözerken problemi tarayıp mantıksal akıl yürütme becerilerinizi kullanarak cevaba ulaşmanız gerekiyor.

Bu yöntem basit bir bulmacayı bile ilginç hale getirebilir. Cevap tam önünüzde olsa da çözüme ulaşmak için düşünmeniz gerekiyor.

Evet resme baktığınızda hangi kadının eve daha çok su götüreceğini 7 saniyede bulabildiniz mi?

Bulamadıysanız üzülmeyin! Yanıt haberimizin devamında yer alıyor.

Resimde iki kadın var. Omuzlarında ikişer kova taşıyor. Nehirden suyla doldurdukları kovaları evlerine götürecekler. Ancak biri eve diğerinden daha az su taşıyacak. Ama hangisi?

Aslında oldukça basit olan yanıtı bulmak için resme dikkatlice bakmanız yeterli.

Suyu omzunda taşıyan kadının kovaları tahtadan, elinde taşıyan kadının kovaları ise metal. Öndeki kadının kovaları, arkadaki kadınınkilere göre daha büyük. Ancak ortada bir sorun var ve cevap da orada gizli

 

Yine de bulamadıysanız işte yanıt...

Öndeki kadının kovalarından biri sızdırıyor. Bu nedenle eve geldiğinde kovası muhtemelen tamamen boşalmış olacak. Arkadaki kadının kovaları ise sağlam ve toplamda öndeki kadına göre daha çok suyu evine götürebilecek.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber