Puf puf kabarıyor ama asla yağ çekmiyor! Pişiyi böyle hazırladığınızda kahvaltı sofrasının yıldızı olacak

Yağ çekmeden puf puf kabaran pişi hazırlamak için uygun malzemeleri ve doğru pişirme tekniğini bilmek gerekiyor. İşte tadına doyulmayan pişi tarifi:

Malzemeler

3 su bardağı un

1 su bardağı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

1 yumurta

1 tatlı kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI

Yağ çekmeyen pişi hazırlamak için ilk olarak yoğurt, yumurta, sirke tuz ve kabartma tozunu bir kaba alarak iyice karıştırın. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin ve yapışmayan bir hamur kavıma elde edin. Hamurunuzu çok ince olmayacak şekilde parmak kalınlığında açın ve bir bardak kullanarak yuvarlak şekil verin. Ardından pişilerinizi kızartın ve havlu kağıt serdiğiniz tabağa alarak servis edin.

Pişinin hem kabarması hem de yağ çekmemesi için unu yavaş yavaş ilave etmek ve hamura sirke eklemek yeterli olacaktır.