Pratik talaş böreği nasıl yapılır? İşte ipuçları
Master Chef programında izleyenlerin dikkatini çeken lezziz talaş böreğini ister kahvaltıda ister beş çayında tüketebilirsiniz. Öğünlere lezzet katan pratik talaş böreği tarifini haberimizde bulabilirsiniz.
Son Güncelleme:
İşte ağızda dağılan pratik talaş böreği tarifi ve pişirme ipuçları...
MALZEMELERİ
5 adet milföy hamuru
Yarım kase rendelenmiş kaşar peyniri,
Bir tutam maydanoz.
ÜZERİ İÇİN
Çörek otu,
1 adet yumurta sarısı .
YAPILIŞI
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekletip yumuşamasını sağlayın. Bir kabın içerisinde rendelenmiş kaşar peynirini ve ince ince doğranmış mayonuzu karıştırın.
Karışımı milföy hamurlarının yarısına koyup, diğer yarısını harcın üzerine örtün. Hamurların üzerine yumurta sarısı ile çörek otu ekleyin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında talaş böreklerini 15 dakika pişirin.
İpucu: Hamurlarınızı pişirmeden fırını mutlaka 5 dakika önceden ısıtın.