Pratik olsun diye yapıyorduk, meğer çok sağlıksızmış! Uzmanlar et pişirirken en sık yapılan hatayı açıkladı
Et pişirme esnasında yaygın şekilde yapılan hata etlerin pişirme sürecinin hemen öncesinde bekletildiği buzdolabından çıkarılarak olduğu gibi pişirilmesi. Daha öncesinden saklanmak üzere buzluğa bırakılan etlerin yumuşaması ve çözülmesi amacı ile bırakıldığı buzdolabından çıkarılması ile pişirilmesi arasında birkaç dakika bekleme süresi bulunması gerekiyor.
Etleri buzdolabından çıkardıktan sonra yaklaşık olarak 10 dakika kadar da oda sıcaklığında bırakılması gerekiyor. bu durum etin daha dengeli ve her yerinin eşit şekilde pişmesini sağlıyor. Diğer türlü buzdolabından çıkarılan etlerde iç kısım yeterince iyi pişmiyor ve bu da neredeyse çiğ et tüketimine neden oluyor. Hem sağlığa zararlı hem de lezzetsiz bir tüketim olduğundan buzdolabından çıkarılan etlerin hemen pişirilmemesi gerekiyor.