Patatesi çıtır çıtır yapan tüyo! Kızartma tenceresine eklenmeliymiş
Sirkeli Patates Kızartması Nasıl Yapılır?
Doğranmış patatesler üzerlerini kapatacak kadar soğuk su da 2 yemek
kaşığı sirke ile buzdolabında en az 2 saat bekletilir.
Yağı tencereye koyun ve ısıtın.
Patatesleri sudan çıkartın ve iyice kurulayın.
165 derecede ısınmış yağda patatesleri gruplar halinde 5 dakika
kızartın. Patatesleri havlu kağıdına çıkartın.
Ateşi yükselterek yağın derecesini 190 dereceye getirin. Isınan
yağa atarak ikinci kere 5 dakika daha kızartın.
Kalan 2 yemek kaşığı sirkeyi ve tuzu ekleyerek karıştırın. Servis
yapın. Afiyet olsun.
NOT: Patateslerin daha hızlı kızarması için kızartma yağına 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyebilirsiniz.
KIZARTMA YAĞINA KONULAN SİRKENİN FAYDASI
Biberleri, domatesleri hatta bamyaları dahi kızartırken paneleyerek kızartırsanız daha az yağ çekerler ve formları da bozulmamış olur. Ayrıca sebze kızartırken daha az yağ çekmesini isterseniz içerisine 1 tatlı kaşığı kadar sirke koyabilirsiniz. Bu şekilde yağ sebzelerin içerisine işlemeyecek ve nefis bir kıvamları olacaktır. - Yasemin.com-