Patates kabuğunu çöpe atmak yerine saçlarınıza sürerseniz ne olur? Patates kabuğu saça sürülünce bakın nasıl bir fayda sağlıyor

Patates kabuklarını çöpe atmak yerine patates kabuklarından doğal bir saç boyası hazırlayabilirsiniz. Doğal yöntemler arasında en ilginç püf noktalardan biri olan patates kabukları ile saç boyama yöntemi sayesinde saçlarınıza kimyasal madde değdirmeden saçlarınızı boyamak elinizde. 

Patates kabukları ile saç boyamak için ilk olarak patates kabuklarını yıkayarak bir tencereye koyun. Ardından üzerine su ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kısık ateşte yarın saat kadar kaynatmak yeterli olacaktır. Ardından suyu ılımaya bırakın. Ilık hale geldikten sonra patates kabuklarını çıkarın ve karışıma birkaç damla limon suyu ve lavanta yağı ekleyerek bir sprey şişesi içerisine alın. Saçlarınızı iyice yıkayın ve nemli kalacak şekilde kurutun. Sprey şişesindeki karışımı nemli saçlarınıza püskürtün. 

OPksijen suyu gibi açıcı etkiye sahip olan patates kabuklarının suyunu düzenli olarak saça püskürttüğünüzde her geçen gün farka şahit olabilirsiniz.