Patates haşlama süresini 4 dakikaya düşürüyor! Patates haşlarken bu püf noktasına dikkat ederseniz sadece 4 dakikada pişiyor

Patates haşlaması püre, patatesli yumurta ve patates salatası gibi farklı yemeklerde kullanılmak üzere pişirilir. Çoğu kişi tarafından tercih edilmese de kendi başına da tüketilebilen patatesleri haşlarken kısa sürede yumuşacık patatesler elde etmenin püf noktası bulundu. 

Patates haşlamak için ilk olarak patatesleri çiğ haldeyken soyarsanız ve daha sonra büyük küp parçaları halinde haşlamaya başlarsanız bu durumda patateslerin haşlanma süresini yarı yarıya düşürebilirsiniz. 

Patatesleri kabuklu şekilde haşlamak isteyenler ise ortasından tam tur boyunca bir çizgi şeklinde soyabilirler. Bu şekilde pişirme süresi düşecek ve kabuklar daha hızlı soyulacaktır. 

Patates haşlamak için neredeyse hiç vaktiniz olmadığında ise, patatesleri bir düdüklü tencereye koyabilirsiniz. Üzerini geçecek kadar su ilave ettiğiniz patatesleri düdüklü tencerede 4 dakikada pişirebilirsiniz.