Pastırma sıcakları ne zaman bitecek?

Vatandaşlar ekim ayının sonlarına doğru başlayan pastırma sıcaklarının tadını çıkarırken Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı geldi. Peki pastırma sıcakları ne zaman bitecek? İşte detaylar...

Son Güncelleme:

Halk arasında pastırma yazı olarak da bilinen pastırma sıcakları etkisini yitirmeye başladı. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre yurdun batı kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklarının düşmesi akıllara, "pastırma sıcakları ne zaman bitecek?" sorusunu getirdi.

PASTIRMA YAZI NE ZAMAN BİTECEK?

Her sene görülmeyen pastırma yazı, genellikle ekim ayının sonunda başlar ve kasım ayının ortasında son bulur. Bu süre zarfı içerisinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmektedir.

Bazı yıllar birkaç kez yaşanan pastırma sıcakları genellikle birkaç gün ya da bir hafta kadar sürer. Bu süre zarfında gündüzler güneşli, hafif rüzgarlı ve puslu, geceler serin geçer; yağış olmamakla birlikte geceleri don görülebilir.

METEOROLOJİ'DEN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, 12 Kasım Salı günü ülkenin batı kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun parçalı ve çok bulutlu olması öngörülüyor.

GÜNCEL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Edirne ve Tekirdağ'ın iç kesimlerinin hafif sağanak, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bu gece ve yarın sabah saatlerinde ise Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz kıyıları ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında yer yer pus ve sis bekleniyor.

Sonraki Haber