Paslandı diye atanlar çok üzülecek! Bıçaklardaki pas lekelerini çıkarmak için limonu sıkıp...

Mutfaklarda yemek hazırlarken kullandığımız bıçaklar zaman içerisinde pas tutmaya başlayabilirler. Paslanan bıçaklar ise ya kalaycıya götürülür ya da çöpe atılır. Ancak artık paslanan bıçakları evde tertemiz yapan bir yöntem var.

Son Güncelleme:

Mutfaklarda yemek, tatlı ve hatta meyve tabağı bile hazırlarken bıçak kullanırız. bu da sürekli kullanılıp temizlenen bıçakların zamanla pas tutmasına neden olur. Pas sağlığımız açısından tehlikeli olduğu için bıçakları direkt olarak çöp atarız. Ancak artık bıçakları çöpe atmaya gerek kalmadı.

Paslanan bıçakları evde kolay bir doğal yöntem şile eski haline getirmek mümkün. Üstelik tek malzeme kullanarak kolaylıkla bu yöntemi gerçekleştirebilirsiniz. İşte paslı bıçakları temizlemenin püf noktası:

Kaynak: Haber Global TV