Paslanan bıçakları ayna gibi parlatan yöntem bulundu! Bıçaklarınız hem keskin hem parlak kalsın istiyorsanız...

Mutfaklarda kullandığınız çelik bıçaklar her ne kadar paslanmaz çelik olarak adlandırılsa da zaman içerisinde oksitlenmeye bağlı olarak paslanmaya başlar. Paslanan bıçakları temizlemek için ise sadece iki malzemeli bir doğal yöntem yeterli oluyor.

Son Güncelleme:

Mutfaklarda sıklıkla kullandığımız bıçaklarımız zaman içerisinde sürekli su ve gıdalarla temas halinde olmasına bağlı şekilde paslanır. Paslanan bıçaklar ile herhangi bir gıdayı kesmek ve tüketmek ise oldukça risklidir. Bu nedenle paslanan bıçakların hızlıca temizlenmesi gerekir.

Bıçaklarda meydana gelen paslanmaları gidermek için uygulanabilecek bazı yöntemler bulunuyor. Ancak bu noktada kimyasal ürünlerin kullanılması bıçağın yapısına zarar vereceğinden ve sağlığımız açısından zararlı olduğundan bunun yerine daha doğal yöntemler kullanabilirsiniz. İşte doğal yöntemler ile paslanan bıçakları temizlemenin püf noktası: