Padişah yiyeceği olarak biliniyor... Türk mutfağının en seçkin lezzetlerinden kuyu kebabı sezonu açıldı

Kastamonu’nun coğrafi işaretli ürünleri arasında yer alan ve çıra ve süt kuzusu kullanılmasından dolayı yöresel lezzet olarak kabul edilen kuyu kebabı sezonu Nisan ayının gelmesiyle açıldı.

Son Güncelleme:

Geçmişi 300 yıl öncesine dayanan ve padişah yiyeceği olarak bilinen ve Kastamonu’nun coğrafi işaretli ürünleri arasında yer alan kuyu kebabı, Nisan ayının gelmesiyle birlikte sezon açılışını yaptı. Özellikle çıra ve süt kuzusu ile birlikte üretim yöntemi ve kuyunun hazırlanış şekli nedeniyle Türkiye’deki diğer kuyu kebaplarından lezzet ve yapılışı farklı olan coğrafi işaretli ürünleri arasındaki Kastamonu kuyu kebabı, sezonunu yeni açmasıyla birlikte rağbet görmeye başladı.

Türk Patent Enstitüsü tarafından 2015 yılında coğrafi işaret olarak tescillenen Kastamonu kuyu kebabının yapımında yörede kekik otu ve aromatik bitkilerle beslenen süt kuzuları kullanılıyor. Pişirilme tekniği ve süt kuzusunun kullanımı kadar ustalığının da büyük önem taşıdığı Kastamonu kuyu kebabı, damak tadına düşkün olanlar için sofraları süslüyor.

Kaynak: İHA

Diyarbakır’da dağ keçileri görüntülendi Eşinin kumbaraya atacağı kağıt paraları yıkayan kadın: "Paraları yıkarım ki..." Bolu'da yaban hayatı fotokapanlarda Yavru köpekler bir geldi pir geldi: Sürpriz yumurtadan çıkar gibi çıktılar Aslanların nefes kesen beslenme testi Çekmeköy'deki hayvan rehabilitasyon merkezi hafta sonu yoğundu