Ordu Ünye'de 3 gündür kötü şartlarda tutulan köpekler sosyal medyada tepki yarattı

Ünye'de Kızılkaya transfer merkezinde yağan yağmurun altında ve çamur içerisindeki zeminde hiçbir korunma önlemi olmadan bırakılmış sokak köpeklerinin sosyal medyaya yansıyan görüntüleri büyük tepkilere neden oldu

Son Güncelleme:

Ordu'nun Ünye ilçesinde çevresi çitlerle çevrili, üstü açık ve çamur içerisindeki Kızılkaya transfer merkezinde 3 gündür tutulan köpeklerin yürek sızlatan hali, bir hayvanseverin çektiği ve sosyal medyada paylaştığı görüntülerle ortaya çıktı. Sosyal medya kullanıcıları arasında da büyük tepkiye yol açan bu duruma ilişkin video görüntülerinde, çoğu küpeli olan sokak köpeklerinin yağmur altındaki çaresizliği de gözlerden kaçmadı.

Sokak köpeklerinin yoğun yağmur altında üstü açık olan barınakta çamur içerisinde çaresizce bekleyen köpekler arasında henüz doğmuş yavru köpeklerin de bulunduğu öğrenildi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları ve hayvanseverlerin Cimer'e, "Ordu Ünye ilçesi Kızılkaya transfer merkezindeki köpeklerin durumu ile ilgili sosyal medyada dolaşan görüntüler infial yaratmaktadır. Köpeklerin sığınacak bir kulübesi dahi olmayan merkezdeki mevcut şartlar ilgili yasaya aykırılık teşkil etmektedir. Merkezin bu durumda oluşuyla ilgili sorumluların cezalandırılması ve hayvanların refahı hususunda gerekli iyileştirmelerin yapılması hususunda bilgilerinize arz olunur" şeklinde şikayette bulunduğu da öğrenildi.

Ordu'nun Ünye ilçesinde Kızılkaya mevkiinde bulunan barınak aslında bu yılın henüz eylül ayında eski vahşi çöp alanında tepki çeken barınağın yerine alternatif olarak hazırlanmıştı. 14 dönümlük alan içerisinde ormanlık bölgede kurulan barınakta 20 köpek kulübesinin kurulacağı açıklanmıştı. Fakat gelinen durumda köpeklerin videodaki içler acısı görüntüsü, bu projenin hangi aşamada tıkandığı sorusunu akıllara getirdi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, projeyi twitter hesabından böyle duyurmuştu:

 

Sonraki Haber