Nohutları pişirmeden önce suyuna 1 kaşık ekleyin! Lokum gibi ağızda dağılan nohut pişirmenin sırrı onda gizli

Nohut ıslatırken kullanacağınız bu doğal yöntem karbonat ile karşımıza çıkıyor. Nohut yemeği pişirmenin püf noktası olan ıslatma sürecini kısaltan ve nohutları çok daha yumuşak hale getiren bu doğal yöntemi rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

Nohut pişirirken kullanılan doğal yöntemi uygulamak için bir gece önceden nohutları bir kabın içerisine alın. Ardından üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyin. Son olarak nohudun içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. 1 gece boyunca bu suda bekleyen nohutların kabukları çok daha yumuşak hale gelecek ve iç kısımlarının pişmesi kolaylaşacak. 

Kaynak: Haber Global TV