Nohudun böceklenmesini engelleyen doğal yöntem bulundu! Bu şekilde tüm sene bekletseniz de nohutlar hep taze kalacak

Mutfaklarda sıkça tükettiğimiz nohutlar şüphesiz en sevilen bakliyatlar artasında tanınıyor. Bu nedenle de nohudun böceklenmesi büyük bir risk oluşturuyor. Böceklenmelerin görüldüğü nohutların ortak özelliği hava alıyor olmalarıdır. Neme maruz kalan nohut kısa sürede küflenmeye ve bozulmaya başlar. Bu noktada dikkat edilmesi gereken nohutların kuru ve serin bir yerde muhafaza edilmesidir. 

Nohutları saklamak için tuz ve sarımsak yönteminden yararlanabilirsiniz. Nohut saklamada kullanılan tuz ve sarımsak yöntemini uygulamak için bir kavanoz içerisine nohutları dökün. Üzerine diş sarımsak bırakın. Ardından 1 kilogram nohuda 1 yemek kaşığı olacak şekilde tuz ilave edin. Bu şekilde nohutları aylarda taze tutmanız mümkün olacaktır. 

Kaynak: Haber Global TV