New York'ta bulunan iki ağızlı balık görenleri şoke etti

New York'un Plattsburgh şehrindeki Champlain Gölü'nde balık tutmaya çıkan amatör balıkçının oltalarına sıra dışı bir balık takıldı. Amatör balıkçıyı şaşkınlığa uğratan balığın iki ağızlı olması herkesi şoke etti.

Son Güncelleme:

New York'ta yaşayan amatör balıkçı Debbie Geddes eşiyle birlikte Champlain Gölü'nde balık tutmaya çıktı. Kısa bir süre sonra oltasına takılan balık için heyecanlanan Geddes, “Oltaya takıldığında büyük bir balık yakaladığımı düşündüm. Hatta kendi kendime, 'Umarım hissettiğim kadar büyük bir balıktır' dedim. Balığı tekneye çıkardığımızda gördüklerime inanamadım. Yakaladığımız balığın iki ağzı vardı. Yine de sağlıklıydı. Çok etkileyiciydi! Hemen birkaç fotoğraf çektikten sonra balığı göle bıraktık” dedi.

Geddes’in Facebook’tan paylaştığı fotoğraflar bir anda sosyal medyanın gündem konusu oldu. Çok sayıda kullanıcı balığın mutasyona uğrama nedeniyle ilgili teoriler ortaya sürdü. Mutasyon teorilerinin arasında doğum kusuru veya hava kirliliği sonucu gerçekleştiğine dair görüşler yer aldı. 

The Independent’a konuşan Londra Doğa Tarihi Müzesi’nde balık araştırmacısı Ralf Britz “Tüm balıkların ağızlarının arkasında birtakım solungaç yayı ve bir hiyoid yayı vardır. Bu balıkta -ya doğuştan kaynaklanan bir kusur ya da büyük ihtimalle sakatlık yoluyla- bu yayları kaplayan ve alt çeneye bağlayan deri ve kaşın kaybolduğu ve iskelet yapısının olmadığı görünüyor. Bu görülmemiş bir şey fakat tüm alabalıkların deri ve kaslarının altında bu vardır” dedi.




Sonraki Haber