Neptün Retrosu başlıyor: Hayalleri gerçeğe dönüştürme zamanı!

24 Haziran'da Neptün, 5 ay sürecek olan retro hareketine başlıyor. Balık burcunda retro hareket edecek olan Neptün'ün retro hareketinin astrolojik etkilerini Astrolog Zeynep Özyörük anlattı.

Son Güncelleme:

İlüzyon, yaratıcılık, spiritüalizm, ilham, hayaller ve rüyalar gezegeni Neptün'ün retro hareketi yaklaşık 5 ay sürecek. Neptün, 18 ve 23 derece Balık burcunda geri hareketini yapacak. Neptün Retrosu, 28 - 29 Kasım'da bitecek ve Kasım sonu ileri harekete geçecek.

Retro zamanlar kıymetli zamanlardır. İkinci şanslar, bütünlemeler, telafiler bu dönemde mümkündür. Her zaman hızlı hızlı hareket etmek yerine, bazen durmak ve düşünmek, geçmişe bir dönüp bakmak ve soluk akmak faydalıdır.

Neptün yani illüzyon gezegeninin Balık burcunda geri gidişi geçtiğimiz yıl, yine 24 Haziran - 27 Kasım 2019 tarihleri arasındaydı. Bu süreçte, bu döneme dönüp bakmak isteyebilirsiniz.

NEPTÜN, RETRO HAREKETE GEÇİYOR!

Retro dönemleri; içe bakış, gözlem, yeniden değerlendirme gibi eğilimleri ön plana çıkarır. Doğum haritanızda Balık burcunun etkisi altındaki hayat alanında idealleri ve hayalleri, beklentileri gözden geçirmeniz mümkün. Bu süreçte bazı beklentilerden, hayallerden, ideallerden vazgeçebilirsiniz. Bazılarını yenileyebilirsiniz. Bazılarını ise gerçekleştirmek için yeni stratejiler üretebilirsiniz.  

Neptün, Retro yolculuğu sırasında Jüpiter ile etkileşimde olacak. 20 Şubat civarında yaşadıklarınıza bir dönün bakın. Bu konuya tekrar yönelmek, büyümek ve gelişmek istediğiniz alanda ilham ve yaratıcılık adına ne yapabileceğinizi düşünmek isteyebilirsiniz. O dönemde farkında olmadığınız bazı gerçeklerle Temmuz sonuna doğru karşılaşabilirsiniz. Konuyla ilgili neler yapacağınız size kalmış. Bu alandaki eylem planınızı Ekim'den sonra tekrar güncellemeniz gerekebilir. 

Nisan ayının başında yaratıcılığınızı, manevi duygularınızı, merhamet ve şefkat dolu yaklaşımınızı kullanarak yaptığınız şeylerle ilgili Ağustos'ta hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Burada ya kendinizin ya da başkasının size tuttuğu pembe gözlükleri Ağustos'ta çıkarmak durumunda kalabilirsiniz. Mart 2021'de bu alanda yepyeni bir oluşuma gireceksiniz.

Hayaller ve ideallerinizi sorgulamak ile meşgul olacağınız bu 5 ay, sizin zaman zaman canınızı acıtabilir. Acı gerçekler yüzünüze çarpabilir, görmezden geldiklerinizle, avunduğunuz kavramlarla yüz yüze gelebilirsiniz. Bu gerçekler sizi uyandırsa da olgunlaşmanız yolunda size çok şey katabilir. Yaratıcılık ile bağlantılı alanlarla uğraşıyorsanız, geçtiğimiz 6 ay boyunca yaptıklarınızı bir gözden geçirme fırsatı bulabilirsiniz. Bazılarınız bu dönemde objektif bakış açısını kullanarak kendilerini eleştirecek gücü bulabilirler ama bu çıkarımlar yine size katkı sağlayacaktır. Bir sonraki ileri Neptün döneminde, bu dersler ve değerlendirmeler size yol gösterecektir. Bazılarınız ise, bu dönemde bağımlılıklarına, zaaflarına, depresyona veya kurban psikolojisini kabule geçtiği alanları kolaylıkla terk edebilir.

Şifa ve meditasyon çalışmaları, rüyalar, spiritüel ve kişisel gelişim ile ilgili eğitimler, çalışmalar, yaratıcı faaliyetler, maneviyat gibi konular bu dönemde faydalı olabilir. Bu dönemde bu alanda kendinizi geliştirebilir, kitaplar ve eğitimler, kılavuzlar sayesinde bundan önceki dönemde yaşadıklarınıza çare yaratabilirsiniz. Bu dönemi akıllıca kullanarak ideallerinizi şekillendirebilir, gerçek ve hayal arasındaki sınırları kaldırabilirsiniz.


NEPTÜN RETROSU YÜKSELEN BURCUNUZU NASIL ETKİLEYECEK?

İşte, yükselen burcunuza göre hayallerinizi, yaratıcılığınızı, spiritüel gelişiminizi ve beklentilerinizi gözden geçirmeniz gereken alanlar…

KOÇ: Bilinçaltı, rüyalar, sezgi, içgüdü ve sırlar, özveriler, içsel acılar, sınırlamalar, gizli düşmanlar ve fedakarlıklar .

BOĞA: Arkadaşlıklar, üyelikler, umutlar, hayaller, kariyer gelirleri .

İKİZLER: Şöhret, terfi, onur, kariyer, profesyonel imaj .

YENGEÇ: Büyük düşünme, hayat felsefesi, uluslararası ilişkiler, iletişim, yüksek bilinç, zihinsel keşif, uzaklar, seyahatler.

ASLAN: Yeniden doğuş, dönüşüm, yenilenme, maddi destekler, cinsellik, tabular .

BAŞAK: Evlilik, iş ortaklıkları, sözleşmeler, kontratlar, anlaşmalar, açık düşmanlar .

TERAZİ: Günlük rutin, alışkanlıklar, iş, çalışma ortamı, sağlık .

AKREP: Eğlence, zevk, çocuklar, doğum, yaratıcılık, hobiler, ilgi alanları .

YAY: Ev, yerel yaşam tarzı, aile, yuva .

OĞLAK: Zihin ve akıl, iletişim, öğretim, kardeş ve yakın çevrelerle olan ilişkiler, kısa seyahatler .

KOVA: Finans, öz değer, güvenlik, gelirler, kaynaklar, ticaret .

BALIK: Özel hayat, sağlık, amaçlar, ikili ilişkiler, ortaklıklar, sözleşmeler.

Sonraki Haber