Ne boyaya ne cilaya para vereceksiniz! Arabalardaki çizikleri parmakla siler gibi hızlı temizleyen yöntem

Arabaların daha çok kapı ve bagaj bölgelerinde görülen ve gerek trafikte başka bir araca temas sonrasında ortaya çıkan bu çizikler bazen de oyun oynayan çocuklar ya da yaşanan tatsızlıklar sonucunda kendini gösteren çiziklerden kurtulmak sadece saniyeler sürsün istiyorsanız çözümü oldukça basit. 

Arabalarda görülen çizikleri gidermek için kullanılan bu doğal yönde tek ihtiyacını hindistancevizi yağı ve beyaz sirke olacak. İlk düşüncede saçma gelse de yalnızca bu iki malzemeyi kullanarak çiziklerden temelli kurtulabilirsiniz. Beyaz sirke ve hindistancevizi yağı ile arabalardaki çiziklerden kurtulmak için bir kase içerisine hindistan cevizi yağı ekleyin. Üzerine beyaz sirke ekleyin ve karıştırın. Daha sonra karışımı mikrodalga fırında ısıtın.

Ardından elde ettiğiniz sıcak karışıma bir mikrofiber bezin ucunu batırın ve bezin bu kısmıyla çizik olan yeri silmeye başlayın. Bir süre sonra çiziğin kendiliğinden geçtiğine şahit olabilirsiniz. Bu doğal yöntem daha küçük çaplı çiziklerde etkili olmaktadır.