Mutasyondan kaynaklandığı düşünülüyor! Kütahya'da çift başlı melki mantarı bulundu: "İlk kez görüyorum"

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Köprücek köyü yakınlarında çift başlı melki mantarı bulundu.

Son Güncelleme:

Mantarı bulan Yakup Çelebi, yaklaşık 50 yıldır mantar topladığını ancak böyle ilginç bir mantar bulmadığını söyledi. Çelebi, "Bölgemizde melki mantarı çokça bulunmaya başladı, ancak yenilebilir 'melki' adı verilen bu tür mantar üzerinden ikinci mantar çıkması ilk kez görüyorum. Bu mantarlar bazı yerlerde melki adı verilirken bazı bölgelerde de kanlıca adı veriliyor. Ben yaklaşık 50 yıldır mantar toplamaya giderim, ama böyle ilginç bir mantar bulmamıştım" dedi.

Çift başlı melki mantarının neden ortaya çıktığı tam olarak bilinmemekle birlikte, bazı uzmanlar bunun genetik bir mutasyondan kaynaklandığını düşünüyor.



Kaynak: İHA

İlk defa Afyonkarahisar'da ekilen "lenox" boy verdi: O alanın en verimli bitkisi Ege'de görsel şölen: Halk arasında "Allı Turna" olarak biliniyor Antalya'da düğünde şaşırtan ‘mezar taşı’ şakası Ayıyı görüntülemek için peşine düştü, yuvasında görüntülemeyi başardı Birbirine sarılarak dans eden gençlerin yerin dibine girdiği anlar Su altından ilginç görüntüler: Müren balığı ile karides...