Mina isminin anlamı nedir? Mina ismi Kur'an'da geçer mi?

Mina ismi anlamı gökyüzü, ar, liman, iskele olarak bilinmektedir. Kız bebek ismi olarak Mina adı kullanılabilir. Mina ne demek? Mina isminin anlamı nedir? İşte Mina isminin analizi...

Son Güncelleme:

Mina isminin anlamı pek çok kişi tarafından merak edilip araştırılmaktadır. Özellikle de anne baba adayları kız bebek için isim arayışlarında bulunduğunda internet tarayıcılarını kullanmaktadır. İsimlerin anlamları da son zamanlarda ebeveynler için bir hayli önemli. Bunun nedeni de şüphesiz isimlerin anlamları kişilikleri belirlemesidir.

MİNA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Mina, ülkemizde sıklıkla duymuş olduğumuz kız isimleri arasında bulunmasından ötürü anlamı da pek çok kişi tarafından aratılmakta. Mina isminin billur, mine, şeffaf, gökyüzü ya da liman, iskele gibi çeşitli anlamları karşılamakta olduğu bilinmektedir. Bununla birlikte Mekke'de hacıların şeytan taşlamak için gittikleri bölgeye de Mina tepesi ismi verilir. Bu sebeple Mina isminin ülkemizde manevi anlamı da oldukça yüksektir.

MİNA İSMİ KUR'AN'DA GEÇER Mİ?

Mina, ülkemizde sıklıkla kullanılmasından ötürü TDK sözlük anlamı merak edilen bir isimdir. Bu sebeple Mina isminin TDK sözlük anlamını öğrenerek çocuğunuzda tercih etmeyi veya etmemeyi tercih edebilirsiniz. Mina isminin TDK sözlük anlamı şeffaf, billur, mine, şarap şişesi ve gökyüzü anlamları bulunur. Bununla birlikte Mina ismi iskele ya da liman anlamlarına da karşılık gelmektedir.

Mina isminin Kur'an'da geçip geçmediği de isim hakkında merak edilen bir diğer husustur. Mina ismi Kur'an'da geçmemektedir ancak konulmasında dinen herhangi bir sakıncası bulunmaz.

MİNA İSMİNİN ÖZELLİKLERİ

Mina ismine sahip olan kişiler yüksek hayal gücüne sahip kişiler olarak tanınır. İş hayatlarında ve özel hayatlarında fikirlerini başkalarıyla paylaşmaktan çekinmeyen ve açık sözlü olan bu bireyler girmiş oldukları her ortam içerisinde kendilerini sevdirme başarısını elde ederler.

Bu kişiler üretkendir ve çalışmayı, fikirler üretmeyi bir hayli severler. Bununla birlikte sanata da meraklı olan Mina isimli kişiler birçok hobi sahibi olabilirler. Kendine güvenen ve özgürlüğüne düşkün olan bu kişiler başarılı bir hayata sahip olurlar.

Sonraki Haber