Metrelerce uzayan mıhlamanın sırrı meğer buymuş! Mıhlama yaparken buna dikkat edince lastik gibi uzuyor
Tam kıvamında mıhlama hazırlamak için ilk olarak tereyağını tavada eritin. Mısır ununu ekleyin ve yaklaşık olarak 2 dakika kadar kavurun. Ardından ılık suyu ekleyin ve hızlıca karıştırmaya devam edin. Su ve mısır unu tamamen birbirine karıştığında ise rendelenmiş ya da küçük parçalar haline getirilmiş peyniri ilave ederek karıştırmaya devam edin. Peynir eriyene ve pişene dek bu işlemi sürdürün.
Lezzetli bir mıhlama hazırlamak için peyniri ekledikten sonra mısır unu ile tamamen karışması için mümkün oldukça peyniri tavanın dibinden yukarı doğru çekerek karıştırın. Piştiğinde sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.