Mersin'de 'Saklı Şelale' turizme kazandırılıyor

Mersin'in Erdemli ilçesinde yeni keşfedilen 'Saklı Şelale'nin turizme kazandırılması için belediye tarafından çalışmalar başlatıldı. Şelaleye ulaşımın kolaylaşması için 100 metrelik yürüyüş yolu parkuru yapıldı.

Son Güncelleme:

İki yıl önce keşfedilen ancak ulaşımında büyük güçlük yaşanan Saklı Şelale'nin turizme kazandırılması için Erdemli Belediyesi tarafından çalışma başlatıldı. Bu çalışmaların ilk etabında şelaleye ulaşımın kolaylaşması amaçlanarak vadi içinde yaklaşık 100 metrelik yürüyüş yolu yapıldı. Yürüyüş yoluyla birlikte şelaleye ulaşan vatandaşlar, doğa harikası şelaleyi görmenin mutluluğunu yaşadı.  


Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçeye bağlı Koramşalı Mahallesi'nde keşfedilen şelaleyi turizme kazandırmak istediklerini belirtti. Tollu, "Erdemlimizin her yanı ayrı bir güzel. Nereye gitseniz tarih, güzellik ve mükemmel bir doğa fışkırıyor. Saklı Şelale, yeni yeni bilinen ve ilk defa gün yüzüne çıkarılan bir yer. Belediyemiz burada ciddi bir çalışma yaptı. Daha önce insanlar şelalenin olduğu yere ulaşamazken, şu an rahatlıkla merdivenler vasıtası ile şelaleye ulaşabilecekler" dedi.

Koramşalı Mahalle Muhtarı Hasan Kurt da yapılan çalışmaların bölgenin tanıtımı açısından önem taşıdığını aktararak, "Çalışmalardan güzel bir sonuç elde edeceğiz, çevre düzenlemesi yapıldığında daha da iyi olacak" şeklinde konuştu.  İHA




Sonraki Haber