Mercimek köftesinin lezzetini 5 kat artırıyor! İçine 1 kaşık eklediğinizde misafirleriniz adeta parmaklarını yiyecek

Mercimek köftesi hazırlarken içerisine 1 kaşık kimyon eklediğiniz zaman, köftenin hem lezzeti artıyor hem de daha sağlıklı hale geliyor. Misafirlerinizin tarifini istemeden duramayacağı mercimek köftesi hazırlamak için 1 çay kaşığı kimyon eklemek yetiyor. İşte mercimek köftesi tarifi:

Malzemeler

1,5 su bardağı kırmızı mercimek

1,5 tatlı kaşığı tuz

3 su bardağı sıcak su

Yarım demet maydanoz

1,5 su bardağı ince bulgur

2 adet kuru soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı kimyon

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı pul biber

5 adet taze soğan

Hazırlanışı

Kırmızı mercimeği bol suda yıkayın ve sıcak suda kaynatın. Suyunu çekmeye yakın ince bulguru ilave edin. Suyu çektiğinde ocaktan alın. 15 dakika ince bulgurun şişmesi için bekleyin. 1 tavada zeytinyağını kızdırın. Kuru soğanı doğrayarak tavaya ilave edin. 5 dakika kadar soğanları kavurun. Biber salçası, domates salçası, karabiber, uz, pul biber ve kimyonu ilave edin. 3-4 dakika kadar karışımı karıştırdıktan sonra bulgur ve mercimeğe bu karışımı ilave edin. Taze soğan ile maydanozu ince ince kıyın ve karışıma ilave edin. Tüm malzemeleri karışana dek yoğurun. Avuç içinizde şekil vererek servis edebilirsiniz. 

Kaynak: Haber Global TV