Mercimek köftesini Mersin'de böyle hazırlıyor ve dağılma olmuyor

Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır?

Mercimek köftesi yapımı için kırmızı mercimeği bol suda yıkayalım. Ardından sıcak suda kırmızı mercimeklerimizi kaynatalım.
Kırmızı mercimekler suyunu çekmeye başlayınca içerisine 1,5 su bardağı ince bulgur ekleyelim. Mercimeği ocaktan alalım.
Bulgurların şişmesi için tencerenin kapağını kapatalım. Yaklaşık 15-20 dakika dinlenmesini sağlayalım.
Bir tava alalım ve içerisine zeytinyağı koyalım.
2 tane kuru soğanı yemeklik doğrayalım ardından tavaya ilave edelim. Ocağın altını açalım ve soğanları 5-6 dakika kadar kavuralım.
Kavrulmaya başlayan soğanların üzerine biber salçası ve domates salçasını ilave edelim. Ardından tuz, kimyon, karabiber ve pul biberi ekleyelim.
Soğanlı karışımımızı 3-5 dakika daha kavuralım ve ocaktan alalım.
Dinlendirdiğimiz bulgur ve mercimek harcını soğanlı salça karışımına ekleyelim.
Maydanozu ince ince kıyalım.