Mercimek köftesini Mersin'de böyle hazırlıyor ve dağılma olmuyor
Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır?
Mercimek köftesi yapımı için kırmızı mercimeği bol suda
yıkayalım. Ardından sıcak suda kırmızı mercimeklerimizi
kaynatalım.
Kırmızı mercimekler suyunu çekmeye başlayınca içerisine 1,5 su
bardağı ince bulgur ekleyelim. Mercimeği ocaktan alalım.
Bulgurların şişmesi için tencerenin kapağını kapatalım. Yaklaşık
15-20 dakika dinlenmesini sağlayalım.
Bir tava alalım ve içerisine zeytinyağı koyalım.
2 tane kuru soğanı yemeklik doğrayalım ardından tavaya ilave
edelim. Ocağın altını açalım ve soğanları 5-6 dakika kadar
kavuralım.
Kavrulmaya başlayan soğanların üzerine biber salçası ve domates
salçasını ilave edelim. Ardından tuz, kimyon, karabiber ve pul
biberi ekleyelim.
Soğanlı karışımımızı 3-5 dakika daha kavuralım ve ocaktan
alalım.
Dinlendirdiğimiz bulgur ve mercimek harcını soğanlı salça
karışımına ekleyelim.
Maydanozu ince ince kıyalım.