Mercimek köftesine lezzet katıyor! İç harcına mutlaka ekleyin

Mercimek köfte yapılışı;

Mercimekler yıkanır ve tencereye alınarak üzerini 3 su bardağı su ilave edilir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Bulgurun suyu çekince içine bulgur atılır ve tencerenin kapağı kapalı olarak yarım saat bekletilir.
Tavamıza ince kıyılmış soğanları atalım, sıvı yağda soğanlar hafif pembeleşene kadar pişirelim sonra içine salça ilave 1-2 dakika daha pişirelim.
Yarım saat beklettiğimiz mercimeklere pişirdiğimiz salçalı soğanı, tuz ve baharatlar ilave edelim.
İnce kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edelim. Yemek kaşığımızla hepsini karıştıralım.
Hazırladığımız malzememizi el yakmayacak kıvama geldiğinde yoğurma işlemi yapalım. (Avcumuza alıp şekil verelim)
Şekil verdiğimiz köftelere marul, roka yaprakları üzerine dizilir.