Meğer yıllardır yanlış yapıyormuşuz! Makarna pişirirken bu püf noktayı bilmediğinize üzüleceksiniz

Makarna pişirirken pek çok kişinin yanlış uyguladığı yöntem makarnanın pişirilme süresidir. Makarna tamamen yumuşacık hale gelecek kadar pişirildiğinde tadı daha yavan bir hal alır. Bunun yerine makarnanın bir miktar diri kalmasına izin verdiğiniz zaman tam olarak tadını alabilirsiniz. 

''Al Dente'' adı verilen bu tekniği uygulamak için makarna suyunu az miktarda yağ ve tuz ekleyerek kaynatın. Ardından kaynar suya makarnaları ilave edin ve 10-12 dakika arasında bir süre pişmeye bırakın. Daha sonra makarnalar tam yumuşamadan süzgeç ile kenara alın ve soğuk su ile süzgeçte yıkayın. Daha sonra sosunuzu hazırladıktan sonra makarnaları sos ile 2-3 dakika kadar ısıtın. Afiyet olsun. 

Kaynak: Haber Global TV