Masterchef Mehmet Şef'in gizli tarifi! İşte esnaf lokantası usulü enfes orman kebabının püf noktası

Masterchef yarışmasında jüri üyesi olan ünlü şef Mehmet Yalçınkaya sır gibi saklanan orman kebabı tarifini açıkladı. Püf noktaları ile enfes bir orman kebabı hazırlamak isteyenler için bu tarifi sizlerle paylaştık.

Son Güncelleme:

Masterchef Türkiye yarışmasında jüri koltuğunda bulunana ünlü şef Mehmet Yalçınkaya'nın imza yemeklerinden olan orman kebabı pek çok kişinin hazırlamayı denediği bir yemek. Fakat her ne kadar uğraşsak da usta bir aşçının ayarını tutturamayabiliriz. Bu noktada ise ünlü şeflerin gizli tariflerinden yararlanabilirsiniz. 

PÜF NOKTASI BAKIN NEYMİŞ

TV8 ekranlarında yayınlanan sevilen yarışma programı Masterchef Türkiye'de jüri üyesi olan Mehmet Yalçınkaya'nın meslek basamaklarını çalışarak tırmandığı hemen herkes tarafından biliniyor.

Mehmet Şef sektöre ilk başladığı zamanlardan beri beraberinde taşıdığı ve usta dokunuşlar ile süslediği orman kebabı tarifinin püf noktasını paylaştı. Mehmet Şef'in orman kebabı tarifinin püf noktası ise lezzetin dengesi için yağ seçiminin önemli olması. 

ESNAF LOKANTASI USULÜ ORMAN KEBABI

Mehmet Şef'in tarifi ile esnaf lokantası usulü orman kebabı hazırlamak isteyenler için yemek tarifleri içerisinde püf noktaları sizlerle paylaştık. İşte malzemeleri ve hazırlanışı ile esnaf lokantası usulü orman kebabı tarifi:

MALZEMELER

  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan 
  • 2 adet havuç
  • Yarım yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı su
  • 10 asdet kültür mantarı 
  • 1 adet orta boy patates
  • 6 yemek kaşığı bezelye
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru kekik

HAZIRLANIŞI

Esnaf lokantası usulü orman kebabı hazırlamak için ilk olarak tereyağını tencerede eritin. Ardından soğanları keserek tencereye ekleyin ve 3 dakika kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra kesilmiş etleri ve havuçları ilave edin. Etler piştikten sonra tencereye unu ekleyin ve iyice karıştırın. 

2,5 su bardağı suyu tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından kesilmiş kültür mantarlarını tencereye ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Yemeği 1 saat kadar bu şekilde pişmeye bırakın. Etler pişince patates ve bezelyeyi ilave edin. Tuz ve karabiberi isteğinize bağlı miktarda ekleyerek yemeği tatlandırın ve kapağını geri kapatın. Patatesler pişince tencerenin altını kapatabilirsiniz. Servis sırasında kuru kekik ile süsleyebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz. 

Sonraki Haber