Serhat Kondur, 19 yaşındayken Uluslararası Ticaret eğitimi almak için İstanbul'dan Polonya'nın başkenti Varşova'ya gitti. Orada, Malagalı Erasmus öğrencisi Cristian ile tanıştı. 2019'da onun peşinden Endülüs'e gitti. İlişkileri devam etmese de Malaga'ya çoktan aşık olmuştu bile. Garson olarak çalıştı. Sonra Türkiye'den baklava ithal etmeye başladı. Lisedeyken aldığı aşçılık eğitimini mesleği yapmaya karar verdi. Teatinos semtinde boşalan bir mekanda bu Nisan 2023'te El Turco Andalu'yu açtı.27 yaşında olan Kondur, İspanyolların yemeklerine bayılacağını ve bu yemeklerle ünlü olacağını biliyordu. Ancak bu kadar hızlı gerçekleşmesini beklemiyordu.El Turco Andalu açıldıktan sadece 2 ay sonra Mayte Ruiz adlı bir müşterisi yemeklerinin hikayesini X hesabından paylaştı, bu paylaşımlar viral oldu. Yerel medya bu olayı haberleştirdi. Ardından Margarita Xirgu caddesi 8 numaradaki El Turco Andalu, Malaga'da bir sansayona dönüştü. Mekanını Türkiye'den getirdiği manzara fotoğraflarının yanı sıra Lola Flores, Picasso, Concha Piquer ve Chiquito de la Calzada'nın portreleriyle süsledi.Traveler web sitesine konuşan Serhat Kondur, "Hayalim ettiğim şey gerçekleşti" diyor.Her şeyin közde hazırlandığı bu mahalle restoranı İspanyol ve Türk kultürlerinin bir karışımını vadediyor.Mekanı kurarken eski kayınpederi yardım etmiş. O bir Lola Flores hayranıymış, bu yüzden de Flores dekorasyonun temel bir parçası olmuş. Kendisini hem Türk hem de Malagalı hissettiğini söyleyen Kondur, Endülüs aksanıyla mükemmel derecede İspanyolca konuşabiliyor. "Türkiye'de Türkçe konuşursanız sizi Türk kabul ederiz, burada durum farklı. Ancak ben kendimi buralı hissediyorum" diyor.İspanya'da genelde restoranlar genelde bu tür yemekleri dürüm olarak satıyor. Ancak Kondur böyle olmasını istememiş. Her gün közde yemeklerini sevgiyle hazırlamış. "Yemek pişirmenin anahtarı bu"Restoranın en gözde yemeği Adana Kebabı. Kıyma ve kuzu etininin, baharat ve kırmızı biberle harmanlandığı bu Türk lezzetini salata ve pide ile servis ediyor. İsterseniz dürüm olarak da alabilirsiniz.Adana kebabından sonra en popüler yemeği ise Kuzu şiş. Her yemeğin yanında domates, kırmızı soğan ve maydanozdan oluşan salata ve nar sosu eşlik ediyor.Adana kebabından sonra en popüler yemeği ise Kuzu şiş. Her yemeğin yanında domates, kırmızı soğan ve maydanozdan oluşan salata ve nar sosu eşlik ediyor.Etin pişmesini beklerken cacık, patlıcan ezme gibi soğuk başlangıçlar da mevcut. İspanyolların yemeklerden keyif almasını sağlayan bir başka şey ise 'aceleye getirilmemesi'. Tatlılar ise Gaziantep'ten geliyor. Baklava, künefe, katmer ve kadayıf. İsterseniz yemekleri eve de sipariş verebiliyorsunuz ancak İspanyol müşteriler Serhat Kondur'u yemek yaparken izleme deneyimini kaçırmak istemiyor. Bu arada tüm müşterilere tatlılardan sonra tıpkı Türkiye'deki gibi çay ikramı da yapılıyor.