Makarnayı aslında böyle tüketmek gerekiyormuş! Bu şekilde yediğinizde makarna fazladan kilo aldırmıyor

Makarna yüksek nişasta içeriğine sahip bir gıda olarak bilinir. Bu nedenle de diyet listelerinde kolay görebileceğimiz bir gıda değildir. Ancak makarnanın içerisindeki nişastayı daha az miktarda almanızı sağlayan belirli yöntemler bulunuyor. Çünkü makarna soğutulduğunda daha az kaloriye sahip oluyor.

Bu ilginç durum ise şu şekilde gerçekleşiyor. Makarna, pirinç ve patates gibi nişastalı gıdalar içerisinde bulunan nişasta soğuduğunda belirli bir kısmı sindirilemez hale geliyor. Vücuda alındığı gibi çıkarılan bu nişasta herhangi bir şekilde sindirilmediği için kaloriye de neden olmuyor. Yeni pişmiş makarna ve bir sonraki güne bırakılan makarna kıyaslandığında 1 gece beklettiğiniz makarnanın yüzde 10 daha az kaloriye sahip olduğu görülüyor. 

Aynı şekilde makarnanın belirli bir pişirme yöntemi de daha az kalori ile daha keyifli tüketim sağlıyor. Al Dente olarak bilinen bu yöntemde makarna tam hamur olana kadar bekletilmiyor. Bir miktar diri bırakılan makarna bu şekilde tüm nişastasını açığa çıkarmamış oluyor. İki yöntem ile de daha az kalori alabilirsiniz. 

Kaynak: Haber Global TV