Lokum gibi yumuşacık et pişirmenin püf noktası! Usta aşçıların sırrı ortaya çıktı
Eti marine edin: Eti pişirmeden önce marine etmek sıkı kamış olan kırmızı etin yumuşamasını sağlayacaktır. Kırmızı et pişirmeden önce marine yönteminin uygulanması etin daha yumuşak olmasına ve pişmeden önce gevşemeye başlayacağı için daha dengeli şekilde pişmesine olanak sağlar. Kırmızı eti marine etmek için küçük bir klasenin içerisinde süt koyun ve etleri süt içerisinde dinlenmeye bırakın. Yaklaşık 30 dakika kadar eti süt içerisinde beklettikten sonra 5 dakika kadar da elinizde sütü masaj yapar gibi ete sürün. Daha sonra etleri sütün içerisinden çıkarabilir ve pişirmeye başlayabilirsiniz. Eti marine etmek için aynı zamanda zeytinyağı ya da soğan suyu da kullanabilirsiniz. Hangi sıvı ile marine edeceğiniz tamamen sizin tercihiniz.
Kaynak: Haber Global TV