Kıl köklerini anında yakıyor! Lazer epilasyona para vermek yerine bunu deneyin

İstenmeyen tüyler tüm farklı denemelere rağmen yeniden çıkmaya başlıyorsa, bu durumda akla ilk gelen yöntem lazer epilasyon olur. Ancak lazer epilasyonun kıl köklerini yakması için uzun süren seanslar ve harcanan parayı düşününce, bunun yerine sunacağımız yöntemi çok seveceksiniz.

Son Güncelleme:

İstenmeyen tüyler herkes için ortak bir sorundur. vücudun farklı bölgelerinde çıkan ve özellikle yaz aylarında sorun teşkil eden istenmeyen tüylere karşı kullanılabilecek farklı yöntemler bulunuyor. İstenmeyen tüylerin tüm özgüveninizi yıkmaması için basit bir doğal yöntem kullanmak yetiyor.

KIL KÖKLERİNİ ANINDA YAKIYOR

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için kıl köklerinin işlevsizleştirilmesi gerekiyor. Lazer epilasyon yönteminde kullanılan kıl kökü yakma işlemini tam olarak aynı şekilde olmasa da, evlerde gerçekleştirebilirsiniz. Kıl köklerinden kurtulmak için doğal yöntemler arasında yer alan bu kürü denediğiniz zaman lazer epilasyona gerek kalmadan kıl köklerinden kurtulabilirsiniz. Kıl köklerinden kalıcı olarak kurtulmak için ihtiyaç duyacağınız malzemeler az ve kolaylıkla bulabileceğiniz malzemeler.

NOHUT UNU İLE KIL KÖKLERİNDEN KURTULUN

Nohut unu ve limon kullanarak hazırlanan bu kür kıl köklerinden kolaylıkla kurtulmanıza yardımcı oluyor. İstenmeyen tüylerden sonsuza dek kurtulmak isteyenler için işte doğal tüy dökücü kür:

MALZEMELER

  • 5 çorba kaşığı nohut unu
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı yoğurt

HAZIRLANIŞI

İlk olarak bir kaseye 5 çorba kaşığı nohut ununu ekleyin. Ardından üzerine yarım limonun suyunu ve 1 çay kaşığı yoğurdu ilave ederek krem kıvamına gelene kadar karıştırın. Tam pürüzsüz bir krem kıvamı elde ettiğinizde kür hazır demektir. 

UYGULANIŞI

Daha çok yüz bölgesinde oluşan istenmeyen tüylere karşı kullanılan bir yöntem olan nohut ve limon karışımını cildinizin herhangi bir yerindeki istenmeyen tüyler için kullanabilirsiniz. İlk olarak cildinizi iyice temizleyin ve nazikçe silerek kurulayın. Ardından hazırladığınız karışımı cildinizde tüylerin olduğu noktaya sürün. 20 dakika kadar cildinizde kuruması için bekleyin. Son olarak cildinizi havlu ile silerek kürü temizleyin ve durulayın. 

DİKKAT ETMEK ÖNEMLİ

Nohut karışımını cildinize uygularken ilk olarak dikkat etmeniz gereken nokta karışımın cildinize herhangi bir zararının olmaması olmalıdır. Hassas bir cildiniz varsa ya da herhangi bir bileşene alerjiniz varsa karışımı kullanmamak en sağlıklısı olacaktır. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber