Kuru fasulyeyi ıslatmaya son! Islatmak yerine bu yöntemi kullanarak pamuk gibi yumuşacık kuru fasulye pişirebilirsiniz
Kuru fasulye pişirmenin geleneksel yolu bir önceki gece fasulyeleri su içerisine bırakarak sonraki güne kadar ıslatmaktır. Bu şekilde iyice yumuşayan fasulyeler güzelce pişer. Ancak çok daha pratik bir yöntem ile kuru fasulyeleri pamuk gibi yapabilirsiniz.
Son Güncelleme:
Her yörede farklı bir tarif ile hazırlanan kuru fasulyeler için ortak olan fasulyenin pişirilmeden önce ıslatılmasıdır. Bu şekilde fasulyeler pişirileceği zamana kadar yumuşar ve piştiği zaman daha lezzetli olur. Fakat bir gece öncesinden hazırlanan bu yöntem hem uzun sürüyor hem de unuttuğunuz zaman fasulye yemek imkansız hale geliyor.
Ancak artık bu sorunu dert etmenize gerek kalmayacak. Kuru fasulyelerin ağızda pişmaniye gibi dağılmasını sağlayan bir püf noktasını sizler için bulduk. Bu yöntemi kullandığınız takdirde bir gece beklemenize gerek kalmadan kuru fasulye yemenin tadını çıkarabilirsiniz. İşte kuru fasulyeyi ıslatmaya gerek kalmadan pişirmenin püf noktası:
Kaynak: Haber Global TV