Kuru dolma pişirirken bunu yapmak gerekiyormuş! Kuru dolma hem yumuşacık oluyor hem tadına doyulmuyor

Ülkemizin her bölgesinde farklı hazırlanışı ile pişirilen ve keyifle yenilen kuru dolmalar için kış ayları en uygun dönemdir. Ancak kuru dolma pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Bu yöntemle pişen kuru dolma yumuşacık oluyor.

Son Güncelleme:

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıkça hazırlanan bir yemek olan kuru dolam ülkemizin farklı bölgelerinde farklı pişirme çeşitleri ile yaygın şekilde tüketilir. Kuru dolma hazırlarken ise patlıcanların ağızda acı bir tat bırakması ile kayış gibi kalıp bir türlü kopmaması çoğu zaman karşılaşılan sorunlardır. 

Kuru dolma hazırlamanın püf noktasını öğrendikten sonra bu sorunlar ortadan kalkıyor. Leziz ve yumuşacık kuru dolmalar hazırlamak için tek bir doğal yöntemden yardım almak yetiyor. İşte leziz kuru dolmalar hazırlamanın püf noktası: