Kurban Bayramı'nda bu hatalardan kaçının!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, Kurban Bayramı'nda gıda hijyeni konusunda dikkat edilmesi gerekenleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

Son Güncelleme:

ÇAPRAZ BULAŞA DİKKAT ETMEMEK!

Koronavirüsün çok önemli bir tehdit olduğu bugünlerde gıda hijyenine son derece dikkat etmek gerekiyor. Çünkü, gıdaların üzerindeki mikroorganizmalar çapraz bulaş sonucu vücudumuza geçebiliyor. Örneğin; yıkanmamış domatese dokunduktan sonra ellerinizi yıkamayıp, yemek üzere olduğunuz bir başka yiyeceğe değdirerek bu yiyeceği tükettiğinizde domatesteki mikroorganizmaların çapraz bulaşına maruz kalıyorsunuz.