Kraliçe Elizabeth'in 96'ncı yaşını kutluyor

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in 96'ncı doğum günü için Windsor Kalesi'nde tören düzenlenirken, kraliçe için Londra'daki Hyde Park'ta askerler tarafından 41 pare top atışı gerçekleştirildi.

Son Güncelleme:

İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı unvanına sahip olan Kraliçe II. Elizabeth'in 96'ıncı yaş günü nedeniyle Windsor Kalesi'nde tören düzenlendi. Kraliyet ailesinin resmi hesabından yayınlanan törende, Windsor Kalesi'ndeki Coldstream muhafızları nöbet değiştirme töreni gerçekleştirdi.

Coldstream Muhafızları Grubu tarafından Kraliçe için "Happy Birthday" adlı şarkı çalındı. Halka açık yapılan tören, daha sonra başkent Londra'daki Hyde Park'ta askerler tarafından top atışı yapılarak devam etti. Kraliyet askerleri toplamda 41 top ateşledi.

Kraliçe, 96'ncı yaş günü vesilesiyle Norfolk bölgesindeki Sandringham'daki çiftlik evine gitti. Kraliyet ailesi üyelerinin kraliçenin yaş günü için Sandringham'da toplanması bekleniyor.

Kraliçenin doğum günü için yeni bir fotoğraf da yayınlandı. Royal Windsor Horse Show tarafından yayınlanan fotoğrafta, kraliçe manolya ağacını fon alarak iki beyaz midillinin dizginlerini tutarak poz veriyor. Koyu yeşil bir kıyafetle görünen kraliçenin fotoğrafı Windsor Kalesi arazisinde Henry Dallal tarafından çekildi.

TAHTTAKİ 70. YILINI KUTLAYACAK

Bu yıl aynı zamanda kraliçenin tahttaki 70. yılını kutlamak amaçlı düzenlenen Platin Jübile kutlamaları da olacak. Şimdiye dek Gümüş, Altın ve Elmas yıllarını kutlamış olan Kraliçe II. Elizabeth, Platin yılını da kutlayacak ilk İngiliz hükümdarı unvanını taşıyor. Kraliçe Elizabeth, 1952’de 25 yaşındayken tahta çıkmıştı.

Platin Jübile kutlamaları da 2-5 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleşecek.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber