Komşunu şaşırt: Bengal usulü Bhapa Doi nasıl yapılır?
Bengal'de festivaller döneminde popüler olan Bhapa Doi adlı tatlı basit hazırlama yöntemi müthiş lezzetiyle büyük beğeni topluyor.
Soğutulmuş olarak servis edilen bhapa doi, yaz aylarında serinletici bir ziyafet sunuyor.
Bhapa Doi'nin malzemeleri
1 bardağa sığacak kadar lor peyniri
1 su bardağı süt
400 gram yoğunlaştırılmış süt (konsantre süt)
1 çay kaşığı toz kakule baharatı
1 avuç kıyılmış fındık
1 tatlı kaşığı mısır unu (isteğe bağlı)
Süsleme için doğranmış Antep fıstığı
Bhapa doi nasıl yapılır?
Büyük bir kapta lor peynirini ve yoğunlaştırılmış sütü çırpma teli yardımıyla karıştırın.
Kâseye süt, kakule tozu ve mısır ununu ekleyin. Çırparken topaklanma olmamasına dikkat edin.
İstediğiniz aromaları veya kıyılmış fındıkları ekleyin ve karıştırın
Karışımı derin tabanlı bir metal kaba veya benzeri kaselere aktarın. Alüminyum folyo veya sıkı bir kapakla kapatın.
Bu kabı set üstü ocakta buharlı pişiriciye yerleştirin ve tamamen hazır olana kadar yaklaşık 25 dakika kısık ateşte pişirin.
Bhapa doi'yi fırında da pişirebilirsiniz. Fırını 8-10 dakika 180 derece ısıtmanız gerekir.
Bhopa doi'nin dışarıda kendi kendine soğumasına izin verin. Sonra buzdolabında soğutun. Soğuyunca üzerini Antep fıstığı süsleyerek servis yapın.
Kaynak: Haber Global TV