Kombi bakımı nasıl yapılır? Kombi bakımı ne zaman yapılmalı?

Kombi bakımı, kombili evlerde yaşayanların düzenli olarak yaptırması gereken işlemler arasında. Özellikle kış aylarında kullanılan kombiler evin ve kullanılan suyun sıcaklığını kontrol edebilmek için herkesin tercihi. Peki, kombi bakımı yapılmazsa ne olur? Kombi bakımı nasıl yapılır, ne kadar?

Son Güncelleme:

Kombilerin teknik arıza ile karşılaşmasını önleyen ve kış boyunca da daha etkili bir şekilde performans sergilemesini sağlayan kombi bakım işlemleri, çeşitli teknik problemlerin erkenden tespit edilmesini sağlayarak kombilerde maddi hasar oluşmasının önüne geçiyor. Ortalama bir şekilde 20 dakika içerisinde tamamlanabilen kombi bakımı 150 TL ile 650 TL arasında değişen fiyatlara yaptırılabilmektedir. Kombi bakımı hakkında merak edilenleri sizler için bu içeriğimizde topladık.

KOMBİ BAKIMI NASIL YAPILIR?

İyi bir kombi bakımı uygulaması birçok detayda gizlidir. Kombi bakımı; kombi gövdesinde, sistemi çalıştıran mekanik parçalarda, borularda ve peteklerde herhangi bir teknik sorun olup olmadığının kontrol edilmesi işlemidir. Kombi bakımında basınç seviyesinin ve elektrik aksamının kontrol edilmesi için çeşitli cihazlar kullanılıyor.

Eğer basit bir bakım takip işlemi yapılması isteniyorsa, kombinin çıkardığı ses seviyesi ölçülebilir, kombi gövdesindeki manometre kadranında yazan basınç seviyesi takip edilebilir. Detaylı bir bakım için işinin ehli kişiler tarafından destek alınması önemli. Çünkü her yıl en az bir kez bu kişiler davet edilip genel bakım yaptırılması, kombinizde arıza oluşturabilecek durumların tespiti ve yakıt tüketiminin azalması açısından önemlidir.

Kaynak: Haber Global TV