Kolunu yeşil anakondaya ısırtıp o anları kayda aldı
Yeşil anakondalar zehirli değildir ancak ısırdıkları bölgeye zarar verirler, genelde ısırıkları da ölümcül değildir.
Yeşil anakondalar avlarının vücudunu sararak onu nefessiz bırakıncaya kadar sıkarak avlanırlar.
Bu videoda ise genç adamın vücudunun anakonda tarafından sarıldığını görüyoruz. Sürüngenin ağzını açıp videoya çeken adam daha sonra kolunu yılanın ağzına yerleştirdi ve anakondanın alt ve üst çenesini bastırarak kendisini ısırttı.
Yılanın dişlerini çıkarttığında ise kolunun kan içinde kaldığı görüldü.
Yılanlar neden çatal dillidir?
Yılanlar ve monitör kertenkeleleri birbirleriyle ilişiklidir. Her iki grup da çatallı dillerini sürekli olarak sallarla. Uzun çatallı dillerinin olmasının nedeni ise dildeki çift uçun onlara avlarını takip etme avantajı sağlamasıdır.
Memelilerin iki burun deliği olmasaydı nefes almak ve koku almak daha zor oldu. Yılanların da iki burun deliği bulunur ancak dilleri tat almaktan ziyade koku alma amacıyla kullanılır. İki cuc olan çatallı bir dil tatmaktan çok geri çekilebilir bir burun deliği gibi işlev görür.
Bilim insanları yılanların çatallı dillerinin aramaya yardımcı olmak için en az iki kez evrimleştiğini öne sürmektedir. Av hayvanlarının geride bıraktıkları feromonları veya diğer kimyasalları algılayabilen bu dil sayesinde yılanlar yalnızca gözlerine güvenmekle kalmaz aynı zamanda dilleriyle de yiyecek arayabilirler. Bu çift yönlü sensörler yılana kokunun nereden geldiğini gösterir.
Yılanlar ayrıca daha büyük hayvanlardan saklanmak için ya da sıcak ve güvenli bir yer ararken diğer yılanların bıraktığı yolları tespit etmek için de kokuları takip ederler. Bunun için de çatallı dillerini kullanırlar.
Kaynak: Haber Global TV