Kolay bir şekilde istiridye tatlısı nasıl yapılır? İşte kıyır kıyır İstiridye tatlısı tarifi ve hazırlanışı

Ramazan ayı süresince sıkça tüketilen tatlılardan biri olan İstiridye tatlısı, arama motoru Google'da aratılan tatlılardan birisi olarak dikkatleri çekiyor. Peki, İstiridye tatlısı nasıl yapılır? İstiridye tatlısı tarifi, İstiridye tatlısı malzemeleri nedir? İşte yanıtlar...

Son Güncelleme:

İstiridye tatlısı hazırlanışı bakımından oldukça kolay olan şerbetli tatlılardan olup son derece kolay bir şekilde ulaşılabilir malzemelerden yapılabilmektedir. Diğer şerbetli tatlılar ile kıyaslandığı takdirde oldukça basit olan istiridye tatlısı, birkaç önemli püf noktaya dikkat edilmesi durumunda tam kıvamında hazırlanabilmektedir. Peki, İstiridye tatlısı nasıl yapılır, tarifi nasıl? İstiridye tatlısı malzemeleri nelerdir? İşte istiridye tatlısı hazırlanışı.

İSTİRİDYE TATLISI NASIL YAPILIR, TARİFİ NASIL?

- İlk iş olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için de uygun bir tencereye toz şeker ve suyu ekleyelim, ara ara karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.

- Şerbetimizi orta ateşte kaynamaya bırakalım. Şerbetimiz kaynamaya başladığında altını kısalım ve 10 dakika bu biçimde kaynatalım.

- Daha sonra da limon suyumuzu ekleyelim ve 5 dakika kadar ilave bir süre kaynatarak ocağımızı kapatalım.

- Şerbetimizi soğumaya bırakalım.

- Şerbetimiz soğurken bizde bir yandan hamurumuzu hazırlayalım. Bunun için de uygun bir yoğurma kabı içerisine oda ısısı içerisinde tereyağı, yumurta ve tahini alalım. Malzemelerimizi de elimizle karıştıralım.

- Ardından irmik ve çekilmiş ceviz ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.

- Kabartma tozu ve un ilave edip hamurumuzu yoğurmaya devam edelim. Bu aşamada unu kontrollü eklemelisiniz. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.

- Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım, elimizle yuvarlayıp hafif bastırarak yassılaştıralım.

- Hamurumuzun üzerine çay bardağının ağız kısmı ile çizikler atalım. Ucunu elimizle hafif daraltalım ve istiridye şekli verelim.

- Şekillendirdiğimiz hamurlarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.

- Pişen tatlılarımızı fırından alalım ve ayrı bir fırın kabına dizelim, 1-2 dakika kadar ilk sıcağının çıkması için bekleyelim.

- İlk sıcağı çıkan tatlılarımızın üzerine soğuyan şerbetimizi gezdirelim. Üzerini bir tepsi ile örterek 3-4 saat kadar şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakalım.

- Dinlenen ve şerbetini çeken tatlılarımız servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

İSTİRİDYE TATLISI MALZEMELERİ NELERDİR?

Şerbeti İçin;

- 3 su bardağı toz şeker

- 3 su bardağı su

- Çeyrek Limon suyu

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber