Kitaplara ve filmlere konu olan Britanya'nın en meşhur kedisi Bob öldü

Uyuşturucu bağımlısı James Bowen'ın hayatını değiştiren, çoksatan A Street Cat Named Bob adlı kitapla başlayan seriye ve filme konu olan sarman kedi Bob, 14 yaşında öldü. Bowen, dostunun ölümünün ardından "Hayatımın ışığı gitti," dedi...

Son Güncelleme:

İlk kez 2007'de karşılaştılar.

İkisi de yaralıydı: Sokaklarda yaşayan James Bowen uyuşturucu bağımlısıydı, Bob ise terk edilmiş yaralı bir kedi.  

Bowen ondan, Bob da Bowen'dan güç aldı. 

Sokak müzisyeni olan Bowen, Bob'la birlikte dolaşmaya başladı. Maceralarını 2012'de A Street Cat Named Bob/Sokak Kedisi Bob kitabında anlattı. 

Bir anda patlama yapan kitapla ikilinin şöhreti, önce Britanya'ya sonra tüm dünyaya yayıldı. Sokak Kedisi Bob'u başka kitaplar ve bir film izledi. İlk kitaptan aynı adla uyarlanan film, 2016'da vizyona girdi. 16 milyon doları aşan gişesiyle dikkatleri çekti. Devam filmi halen kurgu aşamasında. 


Bob ise artık aramızda değil.

Sarman kedi, 14 yaşında hayata veda etti. 

Kedisi sayesinde hayatını düzelten, uyuşturucu bağımlılığından kurtulan James Bowen, dostunun ölümünün ardından "Bob, hayatımı kurtardı. Binlerce insanla tanıştı, milyonlarca hayata dokundu. Onun gibi bir kedi yok. Ve hiçbir zaman olmayacak. Hayatımın ışığı gitmiş gibi hissediyorum. Onu asla unutmayacağım," açıklamasını yaptı. 


Sonraki Haber