Kurban Bayramı geliyorken hatırlamak gerek! Etleri bozulmadan saklamak için...

Buzdolaplarında ve buzluklarda saklanan etler belirli bir zaman sonra bozulmaya başlar. Etlerin bozulmadan uzun süre saklanması için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor. Saklanan etlerin bozulmaması için uygulanacak bu yöntemleri denediğiniz zaman etlerinizi rahatlıkla saklayabilirsiniz.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

KIRMIZI ET BOZULMADAN NASIL SAKLANIR?

Kırmızı etin bozulmadan saklanması için bilinmesi gereken bazı püf noktalar vardır. İlk olarak, genel bir saklama çeşidi bulunsa da, etin çeşidine göre saklama yöntemi seçmek önemlidir. Parça etler daha uzun süre saklanabilse de, kıyma haline getirilen etlerin birkaç saatten uzun süre bekletilmeden tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca et eğer kurban eti ise saklama yöntemlerine geçilmeden önce oda sıcaklığında 3-4 saat bekletmek en doğrusu olacaktır. Etlerin daha uzun süre taze kalmasını sağlayacak saklama yöntemleri şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Kaynak: Haber Global TV