Karaköy'de şefler muhallebiyi böyle hazırlıyor! Asla kıvamı şaşmıyor
Muhallebi Tarifi Hazırlanması:
Bir tencerede; nişasta süt ve şeker karıştırılarak
kaynatılır.
Göz göz olmaya başlayınca içerisine margarin atılır. Ocağın altı
kısılarak bir kaç dakika kaynamaya bırakılır.
Ocaktan alınarak vanilya eklenir topaklanma olması halinde mikserle
karıştırılır.
Kaselere dökülür ve üzerine isteğe göre tarçın, ceviz serpilerek
servise hazır olur.
Afiyet olsun!
Püf Noktaları:
- Muhallebinizin pürüzsüz bir kıvamda olması için pişirme sırasında
sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Daha yoğun bir lezzet için tarife 1 yemek kaşığı tereyağı
ekleyebilirsiniz. Tereyağını, ocaktan aldıktan sonra vanilinle
birlikte ekleyip karıştırabilirsiniz.
- Muhallebinizi farklı sunumlarla zenginleştirmek isterseniz,
üzerine çikolata sosu dökebilir veya taze meyvelerle
süsleyebilirsiniz.