Karaköy'de şefler muhallebiyi böyle hazırlıyor! Asla kıvamı şaşmıyor

Muhallebi Tarifi Hazırlanması:

Bir tencerede; nişasta süt ve şeker karıştırılarak kaynatılır.
Göz göz olmaya başlayınca içerisine margarin atılır. Ocağın altı kısılarak bir kaç dakika kaynamaya bırakılır.
Ocaktan alınarak vanilya eklenir topaklanma olması halinde mikserle karıştırılır.
Kaselere dökülür ve üzerine isteğe göre tarçın, ceviz serpilerek servise hazır olur.
Afiyet olsun!

Püf Noktaları:
- Muhallebinizin pürüzsüz bir kıvamda olması için pişirme sırasında sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Daha yoğun bir lezzet için tarife 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz. Tereyağını, ocaktan aldıktan sonra vanilinle birlikte ekleyip karıştırabilirsiniz.
- Muhallebinizi farklı sunumlarla zenginleştirmek isterseniz, üzerine çikolata sosu dökebilir veya taze meyvelerle süsleyebilirsiniz.