Karadenizlilerin gizli yöntemi açığa çıktı! Balık yedikten sonra halsizlik ve şişkinlik çekenlerin meğer ilk yapması gereken buymuş

Karadenizlilerin sıkça kullandığı bir yöntem olan balık üzerine helva yemek yapılan araştırmalara göre sadece keyif veren değil aynı zamanda sağlık sunan bir aktivite.

Eğer balık tükettikten sonra halsizlik ve şişkinlik şikayetleri ortaya çıkıyorsa bu durum kan şekerinizin düştüğünü gösteriyor. Bu durumda bir parça helva yemek kan şekerinizi yeniden yükselterek halsizlik ve şişkinlik şikayetlerinden korunmanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda helva balıktan sonra yenilmesi ile sindirimi düzenliyor.

Balık yedikten sonra helva yenmesi yalnızca şişkinlik ve halsizliğe iyi gelmiyor. Ayrıca vücudun fosfor oranının da dengelenmesini de sağlıyor. Balıklar denizlerdeki kirlilik nedeni ile bünyesinde ağır metaller barındırır. Bu nedenle bazı sağlık sorunlarına neden olabilecek olan balığı tüketenler hemen arkasına helva tercih ediyor. Çünkü helva balığın içerdiği ağır metalleri sıfırlıyor. Balık yemeklerinin üzerine helva yediğinizde çok daha sağlıklı bir öğün geçirmiş oluyorsunuz.

Kaynak: Haber Global TV