Kandil simidi nasıl yapılır? İşte kırk yıllık aşçıların elinden çıkmış kıyır kıyır kandil simidi tarifi
Tadına doyulmayan kandil simidinin evde kolay yapım yolu var mı? Bu yıl kandil simidini pastaneden almak yerine evde kendiniz için yapmak isterseniz işte tüm ayrıntılarıyla kandil simidi tarifleri...
Kandil simidi herkesi tadıyla mest eden hemen her evde de bulunabilen malzemeler ile kolay bir şekilde yapılabiliyor. Mevlit Kandili'nin idrak edilecek olmasıyla da vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Ana malzemeleri un, tereyağ, yoğurt ve yumurta olan kandil simidi isteğe göre mahlepli ve mahlepsiz yahut sirkeli olarak da yapılabiliyor. İşte kandil simidinin yapılışı ile birlikte kandil simidi tarifi ve malzemeleri...
MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ TARİFİ
Malzemeler;
- 125 gram eritilmiş tereyağı
- 4,5 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 çay bardağı sulu yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 2 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için:
- Susam
- Yumurta
MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?
Kandil simidinin hamurunu yoğuracağınız büyük bir kabın içine kabartma tozu ve un hariç diğer tüm malzemeleri koyun. Güzel bir şekilde karıştırmış olduğunuz malzemelerin üzerine unu ve kabartma tozunu yavaş bir şekilde ekleyin. Ardından da tüm malzemeleri yoğurun. Hamurunuz kulak memesi kıvamında bulunmalı. İyice yoğrulan hamuru bir kenara alın ve 5 dakika süresince dinlendirin. Bu esnada, fırın tepsinizi yağlayın, hamurun üzerine süreceğiniz susam ve yumurtayı bir yandan hazırlayın. Dinlenen hamurdan küçük parçalar alın ve eliniz ile simit biçimini verin.
Şekillendirmiş olduğunuz hamurları önce yumurtaya sonra da susama batırın. Hazırlamış olduğunuz tepsiye dizdiğiniz kandil simitlerini önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında pişirin. Simitlerin rengi çok kızarmadan fırından çıkarın ve soğuma işlemine bırakın. Mahlepli kandil simitleriniz hazır. Afiyet olsun…
MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ TARİFİ
Malzemeler
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1,5 çorba kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
- 125 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
Üzeri için
- Susam
- 1 yumurta beyazı
- Çörek otu
MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?
Mahlepsiz kandil simidi yapmak için ilk iş olarak oda sıcaklığında bekletmiş olduğunuz tereyağı, yumurta sarısı, sirke, sıvıyağ, yoğurt, şeker ve tuzu geniş bir kaba alarak iyice karıştırın. İyice karışan malzemelerin üzerine de un ve kabartma tozunu ilave ederek güzelce yoğurmaya başlayın. Hamur kulak memesi yumuşaklığına geldiği an hamurdan küçük parçalar alarak elinizde (avuç içinizde) yuvarlayın. Yuvarlak hamur parçalarını elinizde açın ve ortalarını da şişe kapağı ya da hamur aparatı ile keserek simit haline getirin. Simitleri önce yumurta beyazına sonra da susama batırın. Tepsiye dizmiş olduğunuz simitleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Mahlepsiz kandil simitleriniz hazır. Afiyet olsun...
MAHLEPSİZ SİRKELİ KANDİL SİMİDİ TARİFİ
-1 yumurta sarısı
-2 çorba kaşığı yoğurt
-2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
-1. 5 çorba kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-125 gram margarin
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-2 çay kaşığı kabartma tozu
-3 su bardağı un
Üzeri için;
-1 yumurta beyazı
-Susam
-Çörek otu
Oda sıcaklığındaki margarin sıvı yağ sirke yoğurt tuz şeker yumurta sarısı karıştırılır ardından un ve kabartma tozu eklenir. Kulak memesi kıvamına gelindiğinde ceviz büyüklüğünde hamur alınır elle açılıp çay bardağı ile kesilir ortasını da şişe kapağı ile keseriz ardından yumurta beyazına ve susama bularız 180 derece de 20 dakika pişiririz. Tarifin yapımında elma veya üzüm sirkesi kullanabilirsiniz. Ekleyeceğiniz sirke simitlerin kıyır kıyır olmasını sağlar ve simitlerden sirke kokusu kesinlikle almazsınız.
Yaşam haberleri
Kaynak: Haber Global TV