Kalem gibi lahana sarması yapmanın yolu! Asla dağılmıyor
Tencereye dolmaları yerleştirmeden önce dibine 1-2 sıra lahana yaprağı yayılır. Yaprakların üstüne düzenli bir biçimde sarılmış dolmalar yerleştirilir.
Yapraklar sarılıp tencereye yerleştirildikten sonra üzerine 1 parmak geçecek kadar su konur.
Dolmaların üstüne ters çevrilmiş bir tabak yerleştirilip tencerenin kapağını da kapattıktan sonra ateşe oturtulur ve pişmeye bırakılır.
Dolmalar piştikten sonra servis tabağına alınıp, sıcak sıcak
tüketilir.
İsteğe göre bu dolma sade veya yoğurtlu olarak servis
edilebilir.
Püf Noktası:
Lahana sarması piştikten sonra 1 gece buzdolabında dinlendiği zaman daha lezzetli olur.
Pişerken dolmalar tencerenin üstüne çıkmasın diye ters çevrilmiş tabak koyulur.
Arzu edilirse tereyağında kızdırılmış sarımsak ilavesi ile daha da lezzetli olur.