Kağıt kesiğinin neden canımızı çok yaktığı ortaya çıktı! Meğer kağıt kesiği bu yüzden dayanılmaz bir acı veriyormuş

Kağıt kesiğinin neden olduğu acı bilimsel olarak açıklandı. Yapılan araştırmalar ise kağıt kesiğinin verdiği acı hissinin insanın zaman içerisindeki gelişimine bağladı. Kağıt kesiğinin acıya neden olması parmak uçlarında vücudun geneline orana çok daha fazla sinir ucu bulunmasından kaynaklanıyor.

Dış dünyayı algılama konusunda temas hissimizin en çok geliştiği yer olan parmak uçlarında beynimizin görevlendirdiği ve direkt beyin ile bağlantılı çok fazla sinir ucu bulunuyor. Parmak uçlarında vücudun geri kalanına oranla çok daha fazla sinir ucu bulunması kağıdın neden olduğu kesiğin acısının beyinde direkt olarak hissedilmesine yol açıyor. 

Kağıdın kenar kısımlarının yapısı ne kadar pürüzsüz görünse de aslında çok fazla pürüz barındırır ve oluşan kesik bu nedenle tırtıklı bir bıçak kesiği gibidir. Parmak uçlarımızda yoğun şekilde hissedilen bu acıya neden olan pürüzlü yapı yara derin olmasa da barınan sinir uçlarında uyarılma hissine sebep olur ve bu da acının fazlasıyla hissedilmesine yol açar.